Mezeler

Kırık Yeşil Zeytin

Türkiye’de önemli bir zeytin tarımı yerlerinden Kilis’te, yeşil toplanan zeytinlerin tatlandırma işlemi yöreye özgü yapılmaktadır. Gerek kahvaltılarda, gerek yemeklerde sofralarda bulunuyor… Çekirdekleri çıkartılan zeytinler bidonlara yerleştiriliyor. Kilisliler zeytinlerini kendileir üretir.. Kiliza’nın zeytinleri özel hasat edilip, özenle servis edilir…

Acılı Ezme

Acı biber salçası, kimyon, domates, maydanoz, soğan, nar ekşisi, zeytinyağı

Çiğ Köfte

İçli Köfte

Fellah Köftesi

Havuç Tarator

Atom

Kuru Patlıcan Dolması

Özel Patlıcan Söğürme

Patlıcan Salatası

Soğuk Humus

Pastırmalı Humus

Şakşuka

Köpoğlu

Süzme Yoğurt

Haydari

Beyaz Peynir

Turşu

Cacık

Güveçte Peynir